14 nov. – Giesbeek – CVZ-Lezing over Royal Eijkelkamp

14 nov. 19.30 uur
Kulturhus De Brede Blik,
Kerkstraat 68 in Giesbeek
Entree €4,00 (leden CVZ gratis)

In 1911 begonnen als dorpssmederij in Lathum en in 108 jaar uitgegroeid tot een wereldwijd opererende organisatie op het gebied van bodem- en waterprojecten, met de hoofdvestiging in Giesbeek. Royal Eijkelkamp wordt in meer dan 90 landen vertegenwoordigd door partners.

Maar wat gebeurt er eigenlijk in Giesbeek? Wat voor soort producten worden er gemaakt en op welke manier? Voor wie zijn ze bestemd en wat wordt er uiteindelijk mee gedaan?

U hoort het tijdens een boeiende presentatie over familiebedrijf Royal Eijkelkamp.
De lezing wordt verzorgd door André Eijkelkamp en Bas Kelderman.

Deze lezing is op dinsdag 5 november in zalencentrum Staring aan de Grietakkers 3 in Zevenaar en op donderdag 14 november in Kulturhus De Brede Blik aan de Kerkstraat 68 in Giesbeek.
De organisatie is in handen van de Cultuurhistorische Vereniging Zevenaar (CVZ). De avond begint om 19.30 uur en de toegang is slechts € 4,00 voor niet-leden.

Hierna vindt u een verslag van een gesprek met Bas Kelderman van Royal Eijkelkamp:
1. Bas: wanneer en waar vindt deze presentatie plaats?
Op donderdag 14 november 2019 van 19.30 uur tot 22.00 uur, in het Kulturhuis te Giesbeek. Er is ook nog een andere mogelijkheid om de presentatie bij te wonen. Dat is op dinsdag 5 november in Zaal Staring te Zevenaar, eveneens van 19.30 uur tot 22.00 uur.

  1. Wie gaat de presentatie verzorgen?André Eijkelkamp en Bas Kelderman
  2. Wat zijn de onderwerpen die aan de orde komen?

De geschiedenis en ontwikkeling van Royal Eijkelkamp. uit welke onderdelen bestaat Royal Eijkelkamp en wat doen deze bedrijven wereldwijd. Wat is de invloed op de gemeenschap van Giesbeek en omgeving.
Het InnoFields concept en niet te vergeten het project in Benin van de Eijkelkamp Foundation: de Water Ondernemer.

4. Op welke wijze vindt de presentatie plaats? Wij vertellen het verhaal, ondersteund door beeld- en videomateriaal.

5. Hoeveel mensen werken er op dit moment bij het bedrijf?
Momenteel rond de 150. Dit betreft dan de medewerkers op de diverse locaties in Giesbeek, Eijkelkamp Geopoint SoilSolutions in Sassenheim en Eijkelkamp North America in Raleigh.

6. Op de website wordt gesproken over negen productgroepen, welke zijn daarvan het belangrijkste?
Tegenwoordig draait het om data. En al onze apparatuur draagt er aan bij dat de klant waardevolle en betrouwbare data krijgt uit het water en de bodem.

7. Welke producten of activiteiten krijgen tijdens de presentatie de meeste aandacht?
De ontwikkeling van een dorpssmederij, zoals op bijgaande foto te zien is, naar een wereldwijd opererende organisatie op het gebied van bodem- en waterprojecten. Een voorbeeld van een interessant project is een grondwatermeetnet bestaande uit 1.500 meetpunten dat we op dit moment aan het realiseren zijn in Sri Lanka.

8. Waarom is dat zo?
Het Sri Lanka project is een prachtig voorbeeld van een totaaloplossing dat Royal Eijkelkamp biedt. In dit meerjarige miljoenenproject komen alle disciplines van Royal Eijkelkamp aan bod. Van het boren van de meetpunten tot het installeren van sensoren en van het leveren van data tot het inbrengen van de nodige kennis via onze Eijkelkamp Academy.

9. Zijn er op dit moment nog vacatures?
Ja, er zijn op dit moment diverse vacatures die we graag ingevuld zien. Op de website https://careers. eijkelkamp.com/ staat een overzicht en vind je ook meer informatie over werken bij Royal Eijkelkamp.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.