27 mrt Lathum – GEANNULEERD – Niet vechten maar verbinden bij VvLK/4 mei comité.

27 maart 2020 in de Lathumse kerk
Aanvang 20.00 uur.
Entree: gratis (inclusief koffie vooraf en een drankje tijdens de pauze)  
Een vrijblijvende gift is van harte welkom
Reserveren wordt aanbevolen.
Toegangskaarten zijn te bestellen via e-mail vvlk@chello.nl

In de Lathumse kerk is op 27 maart een topspreker te horen en te zien.
Luitenant-generaal buiten dienst Mart de Kruif geeft dan een lezing over zijn tijd als bevelhebber in Afghanistan én over 75 jaar vrijheid. 

in de pauze te koop voor 20,–euro.

In Nederland was Mart de Kruif de hoogste bevelhebber van de Koninklijke Landmacht en in Zuid-Afghanistan was hij de hoofdverantwoordelijke commandant van de internationale ISAF-missie, waarbij hij het bevel voerde over 45.000 militairen. 

In zijn lezing zal hij evenveel over vrijheid spreken als over zijn missie in Afghanistan en dat is niet toevallig, want hij was de programmaplanner van de Stichting Coördinatie 75 jaar Vrijheid.

Ook tijdens zijn missie in Afghanistan realiseerde hij zich doorlopend wat vrijheid betekent, of beter gezegd: gebrek aan vrijheid. 

‘Als programmaplanner van de Stichting 75 jaar Vrijheid ben ik doorlopend bezig verschillende initiatieven bij elkaar te brengen,’ zegt hij zelf, ‘en eigenlijk was ik ook in Afghanistan al heel veel bezig met allerlei burgerorganisaties. Dus niet vechten maar verbinden.’    

De lezing van de heer De Kruif wordt door de  Stichting Vrienden Van de Lathumse Kerk (VVLK) en het 4 mei Comité Angerlo, Lathum & Giesbeek gezamenlijk georganiseerd. 

De entree is deze keer gratis. Een vrijblijvende gift is van harte welkom, daarvoor zal een bus in de kerk aanwezig zijn.  De opbrengst komt ten goede aan het 4 mei comité en aan de Vrienden Van de Lathumse Kerk. 

Over zijn tijd in Afghanistan schreef Mart de Kruif ‘Zandhappen’. Dat boek is in de pauze te koop voor 20,–euro. De opbrengst hiervan gaat in zijn geheel naar de ondersteuning van veteranen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.