3 apr. – Inloopavond Warmtevisie (concept)

Woensdag 3 april van 18.00 tot 20.00 uur
Inloopavond in het gemeentehuis Zevenaar

Van het Dorpsplatform Giesbeek

Op dit moment werkt de gemeente Zevenaar aan een visie op gasloos wonen, de warmtevisie.

Hierin worden kaders en uitgangspunten gegeven over hoe en wanneer alle woningen in de hele gemeente stap voor stap van het gas af kunnen gaan. Dit gaat ons als inwoners van Giesbeek allemaal raken.

Het is nog een concept, er ligt nog niks vast, dus het moment om van ons te laten horen!
Tot 7 april kun je reageren ( aardgasvrij@zevenaar.nl) en
Op woensdag 3 april van 18.00 tot 20.00 uur is er een inloopavond in het gemeentehuis Zevenaar

Van de gemeente Zevenaar

In de warmtevisie wordt de opgaaf van de warmtetransitie helder, worden de uitgangspunten vastgesteld, wordt de wijkaanpak uitgelegd en ook is een technische prioritering van de wijken opgenomen. Uiteindelijk gaan alle woningen van het aardgas af, dit raakt alle inwoners van onze gemeente. 

Website gemeente Zevenaar

Warmtevisie

Hoe verwarmen we Zevenaar in de toekomst zonder aardgas, wat denkt u?

Nederland gaat van het aardgas af. Een van de redenen hiervoor is het stoppen van de aardgaswinning in Groningen en het klimaatakkoord van Parijs waarin staat vastgelegd dat de uitstoot van broeikasgassen wereldwijd moet worden teruggedrongen. Zevenaar wil in 2040 aardgasvrij zijn. Bij verbranding van fossiele brandstoffen komt CO₂ vrij. Dit is een van de veroorzakers van de klimaatverandering die we juist tegen willen gaan. Aardgas is zo’n fossiele brandstof. Dit betekent dat we alternatieven gaan gebruiken voor het verwarmen van onze woningen en gebouwen, het warme water uit kraan en douche en het koken op aardgas. Een grote opgave, ook voor Zevenaar. De gemeente heeft de afgelopen maanden gewerkt aan de eerste stap richting een aardgasvrij Zevenaar, er is een warmtevisie opgesteld.

Inwoners van Zevenaar spelen een belangrijke rol in de overgang naar een 100% aardgasvrije gemeente en daarom vragen we u om mee te denken. Wat vindt u van deze visie? We lezen dat graag van u door middel van een e-mail aan aardgasvrij@zevenaar.nl of horen dat graag tijdens de inloopbijeenkomsten op 3 april tussen 18 tot 20 uur op het gemeentehuis aan de Kerkstraat 27 in Zevenaar. We nodigen u uit om die avond binnen te lopen om uw mening over de warmtevisie te geven. Voor de zomer wordt de warmtevisie vastgesteld door de gemeenteraad. Het advies van bewoners wordt daaraan toegevoegd. U kunt via e-mail reageren tot en met 7 april 2019. We stellen uw mening zeer op prijs.

Hier vindt u de warmtevisie en een samenvatting daarvan. Reageren kunt u doen tot en met 7 april via aardgasvrij@zevenaar.nl

Marco Vellema
Adviseur Duurzaamheid

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.