Donderdagen Giesbeek/Angerlo – Politiespreekuur

Angerlo, oneven weken
2 januari en 16 januari 19.00 – 21.00 uur
Dorpshuis de Meent

Giesbeek, even weken
9 januari en 16 januari 19.00 – 21.00 uur
Brandweerkazerne, Dorpsplein

Vanaf januari 2020 heb ik gelukkig weer spreekuur van de politie in Giesbeek en Angerlo.

In Angerlo is het spreekuur in de oneven weken op de donderdag van 19:00 uur t/m 21:00 uur in het dorpshuis! 02 en 16 januari 2020 zijn de eerste twee spreekuren.

In Giesbeek de even weken op de donderdag van 19:00 uur t/m 21:00 uur bij de brandweerkazerne aan het dorpsplein! Hier zijn de eerste twee data 09 en 23 januari 2020.

Ben je in Lathum woonachtig en ben je niet in de gelegenheid om langs te komen bij een van de spreekuren laat het me dan weten dan maken we een afspraak en kom ik een keer langs.

Iedereen is hier welkom om kennis te maken, om ergens een melding van te doen, voor advies, etc!

Social media

Ik zit nu een aantal weken voor de politie op Instagram! Ik ben te vinden onder de naam: wijkagent_florus Via deze weg probeer ik jullie te informeren wat er zich in ons gebied afspeelt en wat ik tijdens de dienst zoal meemaak. Via Instagram kun je mij ook een privébericht sturen. Hier kunnen kleine meldingen gedaan worden die geen haast hebben. Voor meldingen die niet lang kunnen wachten 0900-8844 en 112. Aangezien het gebruik van Facebook terugloopt, is besloten dat ik als wijkagent geen Facebookaccount meer neem.

Verdachte situaties

De afgelopen maand is er in ons gebied 9 keer melding gedaan van verdachte situaties. Hier zijn wij als politie heel blij mee. Zonder meldingen kunnen wij veel minder criminelen controleren en oppakken.

Zo had een melder eind november op de Prinses Margrietstraat in Angerlo een voertuig met 4 jongens erin gezien die zich verdacht ophielden. De melder had direct 112 gebeld en wij hebben het voertuig kunnen controleren.
In het voertuig 4 jongens uit Gouda die een zeer slecht verhaal hadden wat ze in Angerlo aan het doen waren.
Alle vier de mannen hadden een eigen website in het politiesysteem. Het is wel bijna zeker dat er door deze melding het een en ander is voorkomen! Verdachte situaties dus blijven melden!! Bel 112!

Sinterklaas

Op 05 december ben ik door de Paulusschool in Giesbeek gevraagd om Sinterklaas met zijn zwarte Pieten te begeleiden naar school. Uiteraard maak ik daar graag tijd voor vrij!
Altijd mooi om te zien hoe enthousiast de kinderen zijn!

Donkere dagen

Tijdens de donkere maanden proberen wij wat meer zichtpaar te zijn op straat. Hoewel dit door de krapte met het personeel steeds lastiger wordt, doen we toch altijd een poging. Zo ben ik met nog twee collega’s met de buurtpreventie op stap geweest en hebben wij “witte” voetjes neergelegd op plekken in en om de woningen van mensen waarvan de deuren niet goed op slot zaten.
Daarna nog een alcoholcontrole in Lathum en in de ochtend op verzoek van buurtbewoners een lasercontrole gehouden in Giesbeek.

Graffiti in Giesbeek en Lathum

Op 02 december 2019 werd door de beheerder van Leisurelands geconstateerd dat er in Lathum op het Bahrsestrand personen de gebouwen hadden begespoten met graffiti. Vanaf Lathum liep er een spoor van graffiti naar Giesbeek.
Hier is ook een gebouw van Leisurelands ondergekalkt.
Bebording van de gemeente is ondergespoten en ook een dixi is het slachtoffer geworden.

Heeft u informatie wie er verantwoordelijk is voor de graffiti dan verneem ik dit graag. Wilt u dit anoniem doen, dan kan dit uiteraard ook. www.meldmisdaadanoniem.nl
Ook kunt u bijvoorbeeld een briefje in de brievenbus doen met de informatie. U kunt dit bij de brandweer in de bus gooien of bij het politiebureau in Zevenaar.
Zo blijft u anoniem en weten wij in welke richting we moeten zoeken. Uiteraard even vermelden dat het ter attentie van Florus Noppen is.

Voor een ieder vast fijne veilige feestdagen gewenst en een goed uiteinde van 2019! Denk eraan om een lichtje aan te doen als u van huis bent, doe de deuren goed op slot en waarschuw de buren. Bel 112 als u een verdachte situatie ziet!! Wij komen liever 10 keer voor niets dan 1 keer te laat! Groetjes

Florus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.