Giesbeek – Project Revitalisering Dorpskern

Rioolwerkzaamheden
De komende weken werken we aan het riool in de: Weth. J. Teeringstraat, Dr. Ariënsstraat, Tulpstraat en de Tuinstraat.
Straatwerkzaamheden
In deze laatste fase gaan we aan de slag met de bestrating in de volgende straten:
Dorpsplein en Melaniastraat, Burgemeester van Rielstraat, Rozenstraat (Leliestraat tot Dahliastraat), Dahliastraat, Beatrixplein vanaf het hofje tot aansluiting Weth. J. Teeringstraat, Dr. Ariënsstraat, Tulpstraat, Weth. J. Teeringstraat en de Tuinstraat. Hoe lang we bezig zijn, is afhankelijk van de weersomstandigheden.

Dorpsplein

Het Dorpsplein pakken we als laatste aan. Op 18 februari presenteren wij het plan daarvoor graag aan u tijdens een bewonersavond.
Inwoners van Giesbeek krijgt hiervoor nog een uitnodiging.
Het is duidelijk dat het kunstwerk niet op het nieuwe dorpsplein blijft. Wat er met het kunstwerk gaat gebeuren, is op 18 februari ook bekend.

Groen

De eerste bomen en beplanting staan al in de plantvakken. De komende tijd planten we het overige groen in fases aan. Zo heeft Giesbeek in het voorjaar weer een frisse en groene uitstraling.

Giesbeek gaat grotendeels op de schop: nieuwe riolering, betere infiltratie en verdeling van het regenwater, een extra rioleringsgemaal er bij, nieuwe bestrating en meer kleur in het straatbeeld. Kortom, gemeente Zevenaar gaat grondig door Giesbeek. Voor een Giesbeek dat niet alleen beter bestand is tegen klimaatveranderingen, maar ook weer mooier oogt. Het project is bijna klaar, in deze uitgave leest u de planning van de laatste fase van het project.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.