Schilderijen en bronzen beelden bij Expo-Angerlo

In de Galluskerk, Dorpsstraat 31 in Angerlo exposeert Expo-Angerlo schilderijen van Pieter van Bernebeek en Bert Taken en bronzen beelden van Rita Oostendorp.

De expositie is te zien van 1 maart  t/m 5 april, elke zondag van 13.00 tot 16.00 uur.

Op zondag 15 maart is er geen expositie. De toegang is gratis.

Pieter van Bernebeek – schilderijen

Pieter van Bernebeek maakt realistische schilderijen in olieverf. Na een opleiding op de

Hoge School voor de Kunsten in Utrecht heeft hij een vijfjarige tekenopleiding afgerond. Hierna schilderde hij enkele jaren bij de Vlaamse realist Maarten Boffé waar hij zijn techniek in het schilderen met olieverf verder verbeterde. In 2016 won hij de publieksprijs ‘Oog van Oss’ en
in 2017 werd hij genomineerd voor het ‘Schilderij van het jaar 2017’.

Ook werd een schilderij van hem opgenomen in ‘Glorious Color’, een toonaangevend internationaal digitaal tijdschrift van PoetsArtists Magazine. Vijftig internationale hedendaagse schilders werden hiervoor geselecteerd. In Angerlo exposeert Pieter stillevens.

Meer informatie is te vinden op www.pietervanbernebeek.nl.

Rita Oostendorp – bronzen beelden

Rita werkt in haar bronsatelier de Jutteakker in Angeren, haar motto is ‘Verbeelden, uitdrukken en verbinden in brons’. Geïnspireerd door de natuur ontstaan de vormen en structuren in brons. Haar laatste werken zijn de oeverstromen, harpen geïnspireerd op de antieke harpvorm de Kinnoor en bronzen waaiers met teksten.

Door het toepassen van natuurmaterialen en organische structuren krijgt het werk een eigen karakter en stijl. Zij maakt zowel schalen en abstracte objecten als ook figuratieve beelden.

Naast vrij werk maakt zij bronzen beelden in opdracht voor speciale gelegenheden en grensmomenten. Ieder beeld wordt door haar zelf gegoten bij de kunstenaarswerkplaats 
MIET AIR in Beers. Het gieten gebeurt volgens de ‘verloren was methode’, daarbij gaat de oorspronkelijke vorm verloren, ieder beeld is dus een unicum. 

In 2012 heeft zij de Mieke Bles Kunstprijs gekregen, deze prijs wordt eens in de twee jaar uitgereikt aan een kunstenaar uit de gemeente Lingewaard.

Meer informatie is te vinden op www.bronsatelier.nl.

Bert Taken – schilderijen

Bert Taken is een kunstenaar/muzikant die diverse maanden per jaar over de hele wereld reist.

Hij begon aan de afdeling Grafiek van de Academie der Beeldende Kunsten te Arnhem en maakte vele illustraties, cartoons en grafische schilderijen.
In zijn huidige werk, acryl op canvas, combineert hij zijn twee grote interesses, reizen en muziek, met zijn twee favoriete technieken: grafische kunst en penseeltekenen.

Hij vertaalt zijn reiservaringen in eerste instantie in grote kleurvlakken in een beperkt kleurenpalet. Daarna ‘reist’ hij met zijn penseel en tekent wat hij zich herinnert en wat hij nog meer wil zien. Daarbij wil hij voortdurend in het schemergebied tussen abstractie en realisme blijven.

Door de twee dimensies in het werk ontstaat er een verrassende dialoog tussen de nieuw getekende realiteit en de grove gekleurde herinneringen.
Door te schakelen tussen beide dimensies geeft elk schilderij steeds weer nieuwe details en herinneringen prijs terwijl andere weer verdwijnen. 
Meer informatie is te vinden op www.berttaken.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.