Toekomst Bahrse Pol en Uitmeenstestraat

Op maandag 1 juli was ik bij een inloopavond van het Rivierklimaatpark en zag op de tekening van het Rhederlaag een rode cirkel op de Bahrse Pol met in de legenda “ontwikkelen recreatie met kwaliteit”. Bij de ‘Park’ kaart links- onder in de link, zag ik de term ‘verblijfsrecreatie’ met lijnen getekend naar de Bahrse Pol en Lathumsehoek.
Ik vroeg Ard Schenk (ambtenaar gemeente Zevenaar, die erbij stond) of de bedoeling was daar (zonder overleg met inwoners van Giesbeek en Lathum) vakantiewoningen te bouwen, hij vertelde dat het de wens is van Leisurelands om daar vakantie woningen te bouwen (net als bij de (laatste) stuk natuur aan de Uitmeentsestraat in Giesbeek. Ik vind deze ontwikkeling zeer zorgelijk.

Hebben de bewoners van Giesbeek en Lathum niets te zeggen over de toekomst van hun leefomgeving? Gaat de gemeente Zevenaar weer klakkeloos mee in de wensen van Leisurelands?

Ik wil graag van inwoners van Giesbeek en Lathum horen over hun ideeën voor de toekomst van de Bahrse Pol en Uitmeentsestraat? Het is belangrijk dat inwoners zeggenschap hierover hebben voordat formele procedures gestart zijn. Het is onze leefomgeving.

Hier kan je de poster over het Rhederlaag terug vinden: https://www.rivierklimaatpark.nl/ documenten/verkenningsfase+2016+-+2019/ default.aspx#folder=1394547

Persoonlijk zou ik beide locaties groen en openbaar toegankelijk maken.
Het stukje bos bij de Uitmeentsestraat bevat veel natuur, is mooi en rustig. Ik loop er vaak langs en kan genieten van onder andere de konijnen, hazen, steenuilen, torenvalken, sperwers, buizerds, groene spechten en bonte spechten.
Andere kant van de dijk is er al een camping met 30 campervan plaatsen.

De Bahrse Pol, zou ik zelf als een openbare park houden voor wandelaars, hondenbezitters en hardlopers (die er nu al goed gebruik van maken). Groen is de beste vorm van CO2 opslag, is heel goedkoop en is goed voor de geestelijke en lichamelijke gezondheid van de mens.

Het rivierKLIMAATpark en de gemeente moet voor het klimaat kiezen en niet klakkeloos alles weer vol bouwen.

Met vriendelijke groeten,

Graeme Cunningham Inwoner Giesbeek

Eén antwoord op “Toekomst Bahrse Pol en Uitmeenstestraat”

  1. Ik ben het helemaal eens met Graeme; er zijn al zoveel vakantiewoningen en de wilde natuur wordt steeds minder.
    Dat wat we nog hebben, moet behouden blijven. Zo houden we onze dorpen nog natuurlijk.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.